Ouderenzorg

De zorgvraag voor kwetsbare ouderen verandert. De komende jaren blijft het aantal ouderen groeien. Dit zien wij ook in de wijk Borgele en directe omgeving.

Inge van den Esschert-Weulink heeft zich verder geschoold in het behandelen van kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. De behandeling is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en uw wensen en bestaat veelal uit training en oefening. Bijvoorbeeld uit looptraining en evenwichtsoefeningen, maar ook het oefenen van specifieke vaardigheden en handelingen als opstaan en uit bed komen.

Naast oefeningen geven wij u voorlichting en advies over transfers en het gebruik van hulpmiddelen. Alles is er op gericht om u zo goed en zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Daarnaast werken we samen met de gemeente Deventer, huisartsen, praktijkondersteuners, ergotherapeuten en diverse andere specialisten in de ouderenzorg om kwetsbare ouderen vroegtijdig te signaleren en op maat te begeleiden. Een van de doelen is dat mensen zelfstandig kunnen blijven functioneren en aan sociale activiteiten deel kunnen blijven nemen. Indien nodig komen we bij u aan huis.

Ook werken wij mee aan een onderzoek vanuit het UMC St Radboud te Nijmegen. Het Sociaal fit programma (SFP). Zie hiervoor op onze site onder beweegprogramma’s.