Dry Needling

Dry Needling is door het KNGF in 2007 opgenomen in het ‘Domein van de Fysiotherapeut’. De methode wordt toegepast in de fysiotherapeutische behandeling van het Myofasciale pijnsyndroom. Hierbij zijn er verhardingen in de spier te voelen die lokale en uitstralende pijn kunnen geven.  Deze verhardingen worden Trigger points genoemd. Met Dry Needling worden deze Trigger points op een effectieve wijze behandeld.

In onze praktijk heeft Marjolein Zuijdweg een opleiding gevolgd om Dry Needling toe te passen in de buik/bil/bekken en lage rug regio. Als bekkenfysiotherapeut ziet zij vaak patiënten met pijnklachten in dit gebied. Dry needling is hiervoor een zeer effectieve behandeling gebleken.

Behandeling:
De eerste keer dat u komt vindt er een intake en lichamelijk onderzoek plaats om uw klachten en de spieren die hierbij een rol spelen goed in kaart te brengen. Er wordt gekeken of in de betreffende spieren actieve Trigger points aanwezig zijn. In deze punten kunnen met een accupuntuurnaaldje door de huid heen twitches opgewekt worden. Daardoor kan de spier snel en effectief worden ontspannen.
Daarnaast is het belangrijk dat u zelf oefeningen doet om de bewegelijkheid en de ontspanning van de spier te onderhouden. U krijgt oefeningen mee om thuis te doen en zo nodig adviezen om het herstel gunstig te beinvloeden.

Effect:
Vaak is er na de behandeling een toename van de bewegelijkheid waar te nemen. Soms is er sprake van vemoeidheid en een licht beurs gevoel. De pijnklachten nemen over het algemeen snel af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Former.

former@fysiotherapieborgele.nl

 

0570-536610